بلینکن: آمریکا از قبل در جریان تصمیم کره جنوبی برای اعلام حکومت نظامی قرار نگرفته بود
انتشار: آذر 14، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

بلینکن: آمریکا از قبل در جریان تصمیم کره جنوبی برای اعلام حکومت نظامی قرار نگرفته بود



به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت وگو با خبرگزاری «رویترز» در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل گفت که این موضوع بسیار مهم است که روند پیش رو در کره جنوبی به صورت مسالمت آمیز و مطابق با حاکمیت قانون پیش برود.

وی در این باره تصریح کرد: دموکراسی کره جنوبی یکی از تاثیرگذارترین روایت ها در سراسر جهان است. بسیار مهم است که هرگونه اختلاف، نزاع یا اختلاف نظر سیاسی به صورت مسالمت آمیز و بر اساس حاکمیت قانون حل شود. این همان چیزی است که اکنون شاهد آن هستیم و حفظ آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

این مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر اینکه واشنگتن از تصمیم یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی از قبل مطلع نبوده است، اظهار داشت: «درست است. ما اطلاع نداشتیم».

بر اساس این گزارش، بلینکن در عین حال هرگونه اظهار نظری مبنی بر اینکه این موضوع ممکن است یک خلأ اطلاعاتی از سوی واشنگتن باشد را رد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما مسلما به طور معمول از هر تصمیمی که هر شریک [آمریکا] ممکن است در هر نقطه از جهان و در هر زمانی بگیرد، مطلع نیستیم.

به نوشته رویترز، بلینکن از اظهار نظر درباره اینکه آیا تصمیم برای اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی موجه بوده است یا خیر، خودداری کرد و گفت: نمی خواهم وارد [بحث درباره] تصمیماتی که گرفته شده است، شوم. [به ویژه] تصمیمات سیاسی که در کره جنوبی گرفته شده است.

سفارت ایالات متحده در کره جنوبی به تازگی در بیانیه ای با اشاره به اینکه وضعیت این کشور همچنان متلاطم و غیرقابل پیش بینی است، به شهروندان آمریکایی مقیم کره جنوبی هشدار داد که از حضور در اجتماعات دوری کنند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور کره جنوبی روز گذشته (سه شنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۳) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در این غول اقتصادی شرق آسیا حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد. یون سوک یول در یک سخنرانی تلویزیونی این اقدام را برای «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

وی در این سخنرانی اشاره ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

یون در سخنان خود گفت: هدف از این اقدام حفاظت از جمهوری کره جنوبی و حفظ نظم، آزادی و قانون اساسی کشور است.

وی همچنین به مخالفت ها با بودجه پیشنهادی دولت و تلاش ها برای استیضاح برخی مقامات ارشد اشاره کرد و آن را تهدیدی برای مدیریت دولتی دانست.

نمایندگان مجلس ملی کره جنوبی در جلسه ای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط یون سوک یول رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.

پارلمان کره جنوبی ۳۰۰ کرسی دارد و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق در برابر هیچگونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.

اعلام این وضعیت باعث واکنش هایی در داخل و خارج از این کشور شد و ارزش وون کره جنوبی نیز در برابر دلار آمریکا کاهش یافت.



منبع: https://www.irna.ir/news/85680423/%D8%A8%D9%84%DB%8C%D9%86%DA%A9%D9%86-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA